Schipperskoor ‘Recht Zo Die Gaat’

     Raamsdonksveer en directe omgeving waren met name in de eerste helft van de twintigste eeuw een schippersdorp bij uitstek.
     Momenteel zijn er nog slechts enkele schippers actief en is veel van de rijke glorie die dit dorp kende verloren gegaan. Een teruggang was in 1971 ook nog eens dat de haven gedempt werd.
     Als een soort ode aan de vele Veerse schippersfamilie’s van weleer werd in 1997 op initiatief van Walther de Groot i.s.m. schipperszoon Gerrit Fijneman dit koor opgericht.
 
     Het repertoire van het koor bestaat naast bekende zeemans- en shantyliederen vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven.
     Het koor onderscheidt zich hiermee van de meeste andere koren in dit genre, omdat van de meeste van deze schippersliederen, zowel de teksten als de muziek door eigen mensen zijn geschreven. 
     Het koor met 25 enthousiaste zangers werd geleid door een muzikaal leider ( functie vacant ) en begeleid door de twee muzikanten. De accordeonist is André Frijters en gitarist is Jan van Horssen. Kees de Nijs is als accordeonist / erelid nog steeds aan het koor verbonden en hij geniet nog steeds van zijn internationale faam.
     Aangezien het koor over een gloednieuwe complete geluidsapparatuur beschikt zijn optredens op allerlei locaties mogelijk. Onze oefenavonden zijn op woensdag tussen 20.00 – 22.00 uur.