Schipperskoor ‘Recht Zo Die Gaat’

Raamsdonksveer en directe omgeving waren met name in de eerste helft van de twintigste eeuw een schippersdorp bij uitstek.
     Momenteel zijn er nog slechts enkele schippers actief en is veel van de rijke glorie die dit dorp kende verloren gegaan. Een teruggang was in 1971 ook nog eens dat de haven gedempt werd.
     Als een soort ode aan de vele Veerse schippersfamilie’s van weleer werd in 1997 op initiatief van Walther de Groot i.s.m. schipperszoon Gerrit Fijneman dit koor opgericht.

Het repertoire van het koor bestaat naast bekende zeemans- en shantyliederen vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven.
     Het koor onderscheidt zich hiermee van de meeste andere koren in dit genre, omdat van de meeste van deze schippersliederen, zowel de teksten als de muziek door eigen mensen zijn geschreven.
     Het koor met 25 enthousiaste zangers wordt geleid door de muzikaal leider Bas de Ruyter en begeleid door de twee muzikanten. De accordeonist is Andr√© Frijters en gitarist is Jan van Horssen. Kees de Nijs is als accordeonist / erelid nog aan het koor verbonden en hij geniet nog steeds een internationale faam.
     Aangezien het koor over een complete geluidsapparatuur beschikt zijn optredens op allerlei locaties mogelijk.

In 2001 bracht het koor zijn eerste CD uit getiteld ‘Trossen Los’.
In 2005 volgde de tweede CD ‘Een schipper vaart uit’.

Beide CD’s waren in dermate korte tijd uitverkocht.

Dat resulteerde dat in 2007 t.g.v. het tweede lustrum besloten werd om een Compilatie-CD. te laten persen.

Recent is onze nieuwe CD uitgebracht: “Duizend Mijlen”

Verder is het koor nog op twee verzamel CD’s met andere koren te horen.

Schipperskoor ‘Recht zo die Gaat’ staat garant voor een gepaste muzikale omlijsting bij o.a. Havenfeesten, Tewaterlatingen, Scheepvaartbeurzen, Maritieme evenementen, Doopplechtigheden schepen, Presentatie nautische bedrijven e.a. Watergebonden activiteiten. Ook verzorgen we muzikale noten bij evenementen zoals het KOM Festival in Oosterhout, Verenigingen van bejaarden, de Zonnebloem, verzorgingstehuizen.