CONTACT FORMULIER
ARCHIEF
KOORLEDEN TOEGANG

Schipperskoor 'Recht Zo Die Gaat'

Raamsdonksveer was met name in de eerste helft van de twintigste eeuw een schippersdorp bij uitstek.

Momenteel zijn er nog slechts enkele schippers actief en is veel van de rijke die dit dorp kende verloren gegaan. Bovendien werd in 1971 ook nog eens de haven gedempt.

Als een soort ode aan de vele Veerse schippersfamilie's van weleer werd in 1997 op initiatief van Walther de Groot i.s.m. schipperszoon Gerrit Fijneman dit koor opgericht.

Het repertoire van het koor bestaat naast bekende zeemans- en shantyliederen vooral uit schippersliederen die vertellen over het afwisselende schippersleven.

Het koor onderscheidt zich hiermee van de meeste andere koren in dit genre, omdat van de meeste van deze schippersliederen, zowel de teksten als de muziek door eigen mensen zijn geschreven.

Het koor met 31 enthousiaste zangers wordt geleid door de dirigent Marcel Florax en begeleid door de twee accordeonisten Andre Frijters en Cees de Nijs, waarvan vooral de laatste een internationale faam geniet.

Het koor beschikt over eigen geluidsapparatuur met bemanning.

In 2001 bracht het koor zijn eerste CD uit met als titel 'Trossen Los'. In 2005 volgde de tweede CD 'Een schipper vaart uit'. Beide CDs waren in dermate korte tijd uitverkocht dat in 2007 t.g.v. het tweede lustrum besloten werd om een Compilatie-CD. te laten persen. Recent hebben wij weer een nieuwe CD uitgebracht: Duizend Mijlen"

Verder is het koor nog op twee verzamel-CDs met andere koren te horen

Schipperskoor 'Recht Zo Die Gaat' staat garant voor een gepaste muzikale omlijsting bij o.a. Havenfeesten, Tewaterlatingen, Scheepvaartbeurzen, Maritieme evenementen, Doopplechtigheden schepen, Presentatie nautische bedrijven e.a. Watergebonden activiteiten.

Voor boekingen kunt u contact opnemen met San de Wit 06 22219435
Voor informatie over geluidsvoorziening met Jaap de Roos =   06-83551950.

U kunt ook het contactformulier van deze site invullen.